Energilagring

Lagra ditt överskott

Som en del av en solcellsanläggning eller ett litet vindkraftverk kommer batteriet att göra det möjligt att lagra överskottsproduktionen från vind och sol, för att använda energin när du behöver den. Det är också en nödvändig komponent i varje off-grid-system. Elpriserna från nätet kan variera mycket från dag till dag och timmar till timmar, därför kommer batterier att låta dig undvika toppenergipriser genom att mata direkt till dina huslaster.

Det huvudsakliga kännetecknet för dessa batterier är att de är självbetjänande och skyddade av ett BMS (Battery Management System) som kommer att skydda dem mot kortslutning, underspänning, överspänning men även laddnings-/urladdningsströmmar. Detta skydd är integrerat i batteriet.

WECO

Som skandinavisk distributör för WECO-batterier, föreslår INNOVENTUM den mest polyvalenta modellen, som är 5K3-XP Dual.
Detta unika batteri kan antingen fungera i högspänning (seriekoppling) eller i lågspänning (parallell anslutning)

Enkelmodul, 5,3 kWh är det mest avancerade litiummodulsystemet med enastående prestanda och design, perfekt för hem- och industriapplikationer. Energilagringssystemmodulen erbjuder energilagring både på nätet och utanför nätet.

Lagringskapacitet

Jämfört med andra modeller kan INNOVENTUM-batteriet enkelt skalas upp.
I lågspänningskonfiguration (48 Vdc) kommer att ansluta 15 moduler parallellt att skapa ett kluster (80 kWh eller 72 kWh användbar energi). Tack vare LV-hubben kan du koppla ihop upp till 7 kluster för att få upp till 555 kWh lagring.

Onliveövervakning

Trådlös övervakning för realtidsintervention och underhåll. Specialdesignad APP (Apple, Google) för övervakning, kontroll, felsökning.

Kompatiblitet

WECOs litiumbatterier är kompatibla med ett antal hybridväxelriktare: STUDER NEXT3 Solis, Growatt, Goodwe, Sofar, Sungrow, SMA … För en komplett lista över kompatibla växelriktare, vänligen kontakta oss: info@innoventum.se

Livslängd

Förväntade livscykler @ STC 80% DoD: 8000 cykler
Med en cykel av laddning och urladdning per dag kan batteriets livslängd gå upp till 22 år, beroende på batteriets placering, temperatur, laddning och urladdningsström …

Grönteknik

50% skattereduktion på solcellsbatterier När du köper ett solcellsbatteri med installation till ditt hem har du rätt till en skattereduktion på 50%

Batterier för företag

Från skåp > 200 kWh med aktiv luftsamling och vätskekylning till behållarvåg, alla projekt där energilagring behövs kan anpassas efter dina behov.

Bild ovan: 8 moduler för 42,4 kWh kapacitet (38 kWh användbar energi)
Bild ovan: 11 moduler för 58,3 kWh kapacitet (32 kWh användbar energi)

Kontakta oss idag för en skräddarsydd energilösning

Innoventum