EU-lagstiftning kräver nya laddstationer – så blir du påverkad

EU-lagstiftning kräver nya laddstationer

Enligt det nya EU-direktivet måste alla kommersiella anläggningar med fler än 20 parkeringsplatser installera minst en laddpunkt för elbilar senast den 1 januari 2025. Vi reder ut hur du och din verksamhet påverkas av den nya lagen och hur du kan bemöta den nya lagen.

Vilka berörs av de nya reglerna?

Alla kommersiella fastigheter som erbjuder parkering, inklusive köpcentrum, idrottsarenor och andra större besöksmål, måste följa det nya direktivet. Kravet innebär att de från och med 2025 måste ha minst en laddpunkt installerad. För nya kommersiella byggnader, kontorsparkeringar och parkeringsgarage med mer än 10 platser måste infrastruktur för elbilsladdning stödja installation av laddpunkter för minst 20% av parkeringsplatserna.

Även bostadsparkeringar påverkas

Nya bostadsbyggnationer och större renoveringsprojekt med mer än tio parkeringsplatser måste också dra fram laddinfrastruktur till varje parkeringsplats. Dessa regler riktar sig huvudsakligen till större bostadsrättsföreningar och hyresfastigheter, och påverkar inte enskilda villaägare.

Framtida Förväntningar: 2027

Det finns förslag på att ytterligare skärpa dessa krav från och med den 1 januari 2027. Förslagen inkluderar krav på att varje tionde parkeringsplats på kommersiella fastigheter ska ha en laddpunkt och att minst 50% av alla parkeringsplatser ska vara förberedda för laddning.

Hur du kan förbereda dig

Att vara proaktiv och börja förberedelserna tidigt är det bästa sättet att säkerställa att din fastighet inte bara är compliant med nya lagar, men också attraktiv för miljömedvetna kunder och besökare. Vi på Innoventum erbjuder skräddarsydda lösningar som kan hjälpa dig att övergå smidigt och effektivt.

Hur vi kan hjälpa dig

Vi på Innoventum är här för att stötta dig genom hela processen, från planering och bygglov till installation av laddlösningar. Vår Solar Carport är flexibel och kan installeras på vilken parkeringsyta som helst, oavsett storlek.

Med våra förnyelsebara och anpassningsbara energilösningar kan du säkra laddmöjligheter för dina anställda, kunder eller hyresgäster. Vår Solar Carport är inte bara en lösning för att uppfylla lagkrav, utan också ett sätt att minska driftkostnader och stärka din verksamhets miljöprofil.

Med dessa nya EU-krav är det dags att se över din infrastruktur. Kontakta oss idag för att diskutera hur vi kan hjälpa dig att framtidssäkra din fastighet och göra den redo för den elektriska revolutionen.

Solar Carport – en perfekt lösning!

Vår Solar Carport är designad för att vara både flexibel och skalbar, vilket gör den idealisk för installation på vilken parkering som helst, stor som liten. Med denna lösning kan du:

  1. Öka din energisäkerhet och minska driftkostnaderna genom att generera din egen el.
  2. Demonstrera din verksamhets miljöansvar och bidra till att minska koldioxidutsläpp.
  3. Öka fastighetens värde genom att lägga till moderna, miljövänliga förbättringar.
  4. Skapa nya inkomstkällor genom att erbjuda laddtjänster.

Carport med solceller

Möjligheterna är många

Installationen av en Solar Carport är inte bara en lösning för att möta nuvarande och framtida krav, utan också ett sätt att positionera ditt företag som en ledare inom hållbar teknik och innovation. Tveka inte att kontakta oss för att börja planera för din framtida energilösning och gör din fastighet redo för en grönare framtid.

Sammanfattning

Detta inlägget har handlat om att ny EU-lagstiftning kräver nya laddstationer för parkeringar. Medan vi närmar oss 2025, blir det allt viktigare för fastighetsägare att anpassa sina faciliteter till de nya EU-kraven för elbilsladdning. De riktlinjer som skisseras i det nya direktivet kräver inte bara tekniska uppgraderingar, utan erbjuder även en möjlighet att framhäva ditt engagemang för hållbarhet och miljöansvar.

För att säkerställa att din verksamhet inte bara följer dessa nya lagar, utan även attraherar miljömedvetna kunder, är det kritiskt att agera proaktivt. Genom att investera i lösningar som vår Solar Carport, kan du inte bara möta de lagstiftade kraven, men också förbättra din energieffektivitet, minska driftkostnader och stärka din miljöprofil.

Att förbereda sig för framtiden handlar om mer än att bara uppfylla lagkrav. Det är en investering i din fastighets långsiktiga värde och attraktivitet. Med en strategisk planering och genomförande av förnybara energilösningar kan din fastighet bli en ledande modell för hållbar utveckling inom din sektor.

Vi på Innoventum är redo att hjälpa dig genom varje steg i denna omställning, från initiala konsultationer till den slutliga installationen. Kontakta oss för att börja din resa mot en mer hållbar och lönsam framtid. Tillsammans kan vi göra din fastighet redo för en grönare framtid och se till att den inte bara är kompatibel med nya regler, utan även en förebild inom hållbar innovation.

Vill du komma i kontakt med oss? Klicka här.

Fler inlägg att läsa

Vill du veta mer om oss på Innoventum?

Låt oss veta hur vi kan hjälpa dig och besvara alla dina funderingar om förnybar energi och ett hållbart liv.

Innoventum