Är du redo för en grönare framtid?

Tänk dig att du aldrig behöver åka till en bensinmack igen – men du kan ändå köra vart du vill.

Tänk dig att du aldrig behöver lukta bensin igen, och istället, så luktar vinden hav, skog, blommor och sommarvarmt trä – även mitt i stan. Tänk dig att fågelkvitter inte längre drunknar i oljud ifrån bilar.

Tänk dig att ditt koldioxid fotavtryck minskar varje år.

Hur är det möjligt?

Genom att använda gröna fordon som drivs med el skördad från vinden och solen.

Låter det alltför idylliskt?

Nu har du chansen att se hur det fungerar i verkligheten!

Kom till Green Vehicle Days den 2-3:e juni 2013 i Västra Hamnen, Malmö!

För att göra din Green Vehicle Day upplevelse ännu mer spännande, lanserar vi en tävling med coola priser!

Några få enkla regler:

1 – Ta en bra bild av Giraffen i Västra Hamnen ( en speciellt vacker och / eller rolig bild ger dig större chans till vinst!) före 3 juli, 2013

2 – Lägg upp bilden på vår Facebook sida och skicka en bild i original fil til info@innoventum.se. OBS: Endast de som lagt upp en bild på facebook OCH skickat oss original bilden har chans att vinna priser.

Du kan bidra med upp till 5 bilder per person.

Vi väljer ut de tre bästa bilderna och priserna är:

3e pris: En övernattning i Turning Torso (dubbelrum)
2a pris: En testkörning av Tesla Model S
1a pris: En InnoVentum E-scooter!

Vi ses i helgen! Låt inte någon annan vinna din E-scooter 🙂

Elbilar är inte längre den marginaliserade kategori bilar med begränsad prestanda som de en gång har varit. Nuförtiden har de så bra prestanda att de verkligen ta dig från punkt A till punkt B med lätthet och komfort – förutsatt att man har en laddstation tillgänglig.

Den 2:a Juni kan du se ett smörgåsbord av moderna, kraftfulla och vackra elbilar som deltar i Öresund Electric Car Rally. Bilarna kör från Köpenhamn till Helsingör, över till Helsingborg med målgång i Västra Hamnen i Malmö. Den som förbrukat minst energi under loppet är den självklara vinnaren. Ta chansen att gratulera vinnaren vid 14-tiden när elbilarna kommer in till Scaniabads området!

En av juvelerna i den växande elbils flottan är Tesla Model S, som kommer visas i Sverige för första gången. Denna unika elbil kan köra 50 mil på en laddning. Kombinationen av hög prestanda och elegant design – med 100% elektrisk drivlina – gör denna till en utomordentligt spännande produkt. Den har inte bara bättre prestanda än BMW M5 – den har väsentligt bättre plats för passagerare, bagageutrymme, ekonomi och är helt fri ifrån utsläpp.

När elbilarna laddar sina batterier efter rallyt, kommer du kunna se hur en ny typ av vind-sol hybrid laddstation fungerar! Giraffen av InnoVentum är den första laddstationen på marknaden gjord av trä vilket gör den till den enda hybridstationen med negativt koldioxid fotavtryck. Dag som natt producerar den energi – antingen för att ladda din elbil eller för att ge el till ditt hem – effektivt, rent och elegant!

Du kommer också att träffa: Race for the Baltic, Oil & Vinegar, Mossagården

Om du skulle vilja ta del av affärsseminariet som går av stapeln den 3e Juni högst upp i Turning Torso, kan du göra det som deltagare (inträdesavgift 460 SEK för hela dagen, inklusive mat och dryck) eller som talare/utställare (avgift 10 000 SEK). Vänligen kontakta oss på info@innoventum.se.

Ett axplock av bekräftade talare:

  • Ledande Elbilstillverkare som Tesla Motors
  • Grön Urban Mobilitet tillhandahållet av Bombardiers Chief Innovation Officer, Professor Martin Ertl, som presenterar den unika PRIMOVE teknologin för kontaktlös dynamisk laddning (elbilen kan laddas under rörelse)
  • Intresseorganisationer som Grönn Bil som kommer dela med sig av den norska modellen som har lett till högsta Elbils koncentrationen i världen samt intressanta tillhörande affärsmodell, speciellt för laddning.
  • Tillverkare av laddenhet för laddstationer

Ni Kommer också se tävlings bidrag från Copenhagen Business School (CBS) till den videotävling som har lanserats av CBS – InnoVentum för att marknadsföra grön urban mobilitet!

Download full event program (in English)

Photos from the event on Flickr