KOMBINERA SOL- OCH VINDKRAFT I NÅGON AV VÅRA PRISBELÖNTA HYBRIDSYSTEM

HYBRID

FRI OFFERT

Hybrid energi

INNOVENTUM har utvecklat två hybridsystem som producerar förnybar energi från både sol och vind. Sol- och vindkraft paket som vi erbjuder är hybridsystemet DALI PowerTower. DALI PowerTower är ett småskaligt vindkraftverk med solcellspaneler som optimerar energiproduktion till alla, överallt. GIRAFFE är INNOVENTUMs andra hybridlösning som har dessutom vunnit fina priser genom åren. Denna prisbelönta kombination av solenergi och vindenergi har högst energidensitet per kvm!

GIRAFFE
Årlig elproduktion* 13 850 kWh
Höjd 12 m
Rotordiameter 4 m
Listpris ex moms Kontakta oss
DALI PowerTower
Årlig elproduktion* 9 800 kWh
Höjd 12 m
Rotordiameter 3 m
Listpris ex moms 180 000 kr

*Årlig elproduktion antar medelvind 6 m/s och svensk solinstrålning.

 

Vindturbin 3,5 kW, 5,5 kW eller 7,5 kW

DALI PowerTower finns i med vindturbiner i storlekar om 3.5 kW, 5.5 kW och 7.5 kW för nätanslutna system och med en 5.5 kW turbin som är ett off grid system. Hybridsystemet producerar 48 Vdc för batterier och är baserat på DALI XII.

Trätorn

DALI XII är är ett trebent torn gjord av trä och som är 12 meter högt. Genom den unika designen krävs ingen lyftkran för att resa eller ta ner tornet för underhåll och service. DALI PowerTower designat efter IKEA principen vilket innebär att det ska vara enkelt att både frakta och montera produkten. DALI XII trätornet får plats på en pall och är 1x1x2 meter.  
Prisbelönt kombination av solenergi och vindenergi

GIRAFFE är ett banbrytande hybridsystem som kombinerar en turbin på 5.5 eller 7.5 kW och 24 hybrid solceller. Genom den nytänkande designen och med hjälp av en effektoptimerare på varje solpanel, får du ut fyra extra produktionstimmar. Med en energidensitet på upp till 1000 kWh per år vilket gör GIRAFFE överlägsen på marknaden. GIRAFFE fungerar lika bra som en carport som en kraftkälla för ett företag eller ett projekt som behöver extra uppmärksamhet och energi.

 

Vad är ett hybridsystem?

Ett hybridsystem betyder att man kombinerar två olika saker. När vi pratar om hybridsystem menar vi kombinationen av solenergi och vindenergi. Dessa två förnybara energikällorna arbetar i perfekt symbios och producerar egen hybrid energi året runt.

Sol och vindkraft paket

Ett hybridsystem är som ett sol och vindkraft paket i en enda produkt. Solen lyser som starkast under sommaren, så då producerar solcellerna som mest medan vindkraften är som effektivast under vintern. INNOVENTUMs hybrid sol och vind kombinationer leder till optimerad energiproduktion året om.