Vindkraftverk i trä

DALI POWERTOWER

Dali PowerTower Ett vindkraftverk i trä, med sol- och vindenergi installerat på trätorn

Dali PowerTower är ett hybridkraftverk utformat för att maximera effektivitet i lokal energiproduktion. Ett vindkraftverk i trä. Vindturbinen och solpanelerna installeras på ett design- och patentskyddat 12 m Dali XII trätorn.

Dali PowerTower är ett utmärkt val för många användningsområden. Turbinen kan leverera förnybar el till sommarstugor, villor, belysning eller annan elektrisk utrustning. Installationen kan anslutas till nätet eller användas fristående med batteri för att till exempel ersätta en dieselgenerator.

Redo att beställa din Dali PowerTower Performance?

Generator & Turbinblad

Turbinen på Dali PowerTower har en generator med permanent magnet som begränsar rotationshastigheten till 250 rpm. Den lägre hastigheten förlänger turbinens livslängd och reducerar ljudnivån. Energiproduktion startar vid låga vindhastigheter på 3 m/s och vidhåller hög kapacitet även i mycket starka vindar. Turbinbladen är utrustade med ett passivt centrifugalsystem som optimerar bladvinkeln och därmed möjliggör fortsatt produktion i vindhastigheter där konkurrerande turbiner måste stannas.

Bladen är tillverkade med RTM-teknologi (Resin Transfer Moulding) baserat på polyestermaterial berikat med glasfiber. Resultatet är lättviktskomponenter med högre mekanisk hållfasthet. Genom att använda tillverkningsmetoder som baseras på de mest avancerade teknologier som används i storskaliga vindturbiner, kan bladens… vikt reduceras till hälften och därmed utöka turbinens livslängd.

Korrosionsresistent turbin med vattentät design

Turbinens packningar är vattentäta och metallkomponenterna är ytbehandlade för att uppnå maximalt väderskydd och resistens mot korrosion. Våra trätorn klarar sig utmärkt vid kustnära områden eftersom trä inte korroderar vid ökad luftfuktighet.
Kombinera solceller och vindkraftverk

Solmodularitet

Kvantiteten av moduler och orienteringsvinkel kan justeras för att passa alla energikrav. Från 6 till 16 moduler kan installeras på tornet med eller utan extra skruvfundament.

Vinturbinens Certifiering

Vindturbinen är certifierad enligt alla ledande certifieringssystem (vilket godkänner turbinen för alla existerande förmåner och finansiella stöd): Microgeneration Certification Scheme (MCS) i Storbritannien AWEA Certifiering i USA Klass NK Certifiering i Japan

Vill du se en av våra installationer?

Låt oss veta vilken stad du bor i och din mejladress så skickar vi adressuppgifter till en referensinstallation nära dig.

Hållfasthet & Prestanda

Dali Performance vindkraftverk i trä byggs för att hålla över 25 år i tuffa förhållanden såsom i marina miljöer eller på platser med särskilt hårda vindar. Vindturbinen kan producera energi i vindbyar upp till 60 m/s (Klass 1 enligt internationell standard IEC 61400-2), vilket klassas som orkanvindar. Den välbyggda och robusta utformningen gör att turbinen kan hantera de mekaniska belastningar som orsakas av uthålliga och starka vindar som återfinns vid särskilda platser med medelvindar på upp till 9 m/s. Energiproduktionen varierar beroende på installationsplats, till exempel 7 800 kWh/år vid medelvind på 6 m/s + 2 000 kWh/år från solenergi (installerad i Sverige).

Vindkraftverk i trä

Vindkraftverk i trä

INNOVENTUM har framgångsrikt utvecklat trätorn DALI PowerTower och GIRAFFE, två unika hybridsystem för förnybar energi. DALI PowerTower är en effektiv lösning som integrerar ett mindre vindkraftverk med solcellspaneler för att optimera energiproduktionen för alla typer av miljöer. Denna kompakta och kraftfulla hybridteknologi passar utmärkt för varierande energibehov. GIRAFFE, å andra sidan, är en annan banbrytande produkt från INNOVENTUM. Denna hybridlösning har uppmärksammats och belönats för sin förmåga att kombinera vind- och solenergi på ett effektivt sätt, och erbjuder en av de högsta energidensiteterna per kvadratmeter på marknaden. Båda dessa vindkraftverk i trä system representerar framsteg inom hållbar energi och erbjuder flexibla lösningar för olika behov.

Innoventum