Off-grid system från INNOVENTUM

Leva off-grid har aldrig varit enklare både när det gäller installation och att få ett system i snygg design.

Off-grid system innebär att man kopplas bort från det offentliga elnätet. Att leva off-grid har aldrig varit enklare. Att leva utanför nätet är i sig inte tekniskt olagligt. Att producera din egen el och kraft är off grid och helt lagligt. Enligt varje projektspecifikation utformar och förmonterar INNOVENTUM hybrid vindturbin och solcellspaneler för att tillhandahålla flexibla och kompatibla lösningar för din energisjälvständighet. Både genom traditionell och fristående nätanslutning sk. on- och off grid.

Det som vanligtvis ingår i våra installationer är

  • 48 Vdc-system utrustat med vindkraftverk, solmodul, laddningsregulator, likström / växelriktare från vår partner Studer och Victron. Där vi har olika typer av tekniker tillgängliga.
  • Bioeffektiva generatorer med hög effektivitet kan köpas till varje system. Då ingår en säkerhetslagring av el.
  • För att hantera hög belastning på ditt off-grid system, tillhandahåller vi enkelt lösningar genom vår partner Teroc AB

Vill du leva off-grid eller är du intresserad av on-grid?


Off-grid system installation på Madagaskar

off grid
off grid connection

INNOVENTUMs smarta system levererar grön energi off-grid till ett avlägset sjukhus på Madagaskar


Våra energisystem fungerar som:
  • Elförsörjning på landsbygdsområden och avlägsna områden (hybrid vind- och solsystem underlättar att leva off-grid självständigt, långsiktigt).
  • Strömförsörjning i områden med frekventa strömavbrott. Solcellssystem utanför nätet kan tillhandahålla en ekonomisk, livskraftig och långsiktig säkerhetslösning för att lösa problemen som uppstår under täta strömavbrott.
leva off grid

Off- grid används för att säkerhetskopiera ett instabilt AC-nät i Kenya (inklusive litiumbatteri).

grid connection
offgrid system

Plug & Play elektrisk skåp med Victron och Studer utrustning

off grid victron
Victron utrustning
off grid studer
Studer utrustning

Off-grid säkerhetslagring av el

offgrid backup

Våra intelligenta kopplingsskåp kombinerar alla nödvändiga komponenter för en pålitlig strömförsörjning från nätet. Tack vare en optimerad systemlayout och vårt smarta plug'n'play-koncept förenklas installationen och garanterar en smidig start av din off-grid säkerhetslagring av el.

Med en säkerhetslagring får du ett integrerat övervaknings- och meddelandesystem som stöder användaren under drift. Den standardiserade och väl dokumenterade layouten hjälper till att snabbt identifiera eventuella fel och korrigera dem vid service.

 

I våra säkerhetslösningar s.k. backup, ingår design och implementation