Carport med solceller

SOLAR CARPORT

SOLAR CARPORT
Carport med solceller

Innoventums Solar Carport är en innovativ kombination av exklusivt limträ och högeffektiva solceller som är ett smidigare alternativ till att installera solceller på ett tak eller utöka dina solceller. Med unik skandinavisk design genererar vår vattentäta carport tillräckligt med grön energi för att köra din elbil över 30 000 km per år. Det motsvarar ett halvt varv rund jordklotet. 

Vi har bland annat haft äran att installera 2 st enheter 2016 vid COP 22 i Marrakech, Marocko.

Högeffektiva solpaneler

Tack vare designen och bi-facial solpaneler erbjuder vår produkt en högre produktion jämfört med traditionella solceller. Genom det indirekta ljuset som studsar från marken kan du producera upp till 15% mer än andra carports med solceller. Vilket leder till en snabbare återbetalningstid. 

Våra paneler har 30 års produktion och linjär produktionsgaranti.

Två bilar under en carport
Solceller och Carport

Hållbar skandinavisk design

Genom användandet av limträ lever vår Solar Carport upp till den traditionella skandinaviska designen och är anpassad efter vårt klimat och är vattentät. Designad av Innoventum i Sverige och producerad i Europa kombinerar vi hållbarhet med exklusiv design. Med 24 st solceller innehåller den 1.3 ton lagrad koldioxid vilket gör din framtida enhet till en grön investering som snabbare blir klimatpositiv än motsvarigheter i metall. 

Modell för varje behov

Oavsett om du äger en villa, en sommarstuga, driver ett företag eller bor i en bostadsrättsförening har vi en lösning.

Från Solar Carport 15 som är bygglovsfri till Solar Carport 24. Eftersom att vår design är modulär så är det lika lätt att sätta upp en  på uppfarten som att fylla en parkeringsplats. 

Solar Carport
Batteri Carport

Laddstation hemma

Installera den marknadsledande CTEK Chargestorm 2 för att ladda din bil med förnybar energi 

  • Justerbar laddeffekt via app eller mjukvara
  • Stöd för NanoGrid™ dynamisk lastbalansering
  • Inbyggd säkring och jordfelsdetektering av både AC och DC läckströmmar, inbyggd energimätare
  • Låsbar front för enkel installation/underhåll
  • Vägg- eller stolpmonterad
  • Omgivningstemperatur från -30 °C till +50 °C
  • RFID-läsare
  • OCPP 1.5/1.6
  • IP54 och IK10
  • 2 års garanti

Parkeringslösningar

Pris inkluderar växelriktare

Solar Carport 15

Solar Carport 15 Dimensions

Solar Carport 18

Solar Carport 24

Solar Carport X

Om du efterfrågar en lösning för fler än 2 bilar , maila ditt önskade antal bilplatser med bilder och mått på parkeringsytan återkommer vi med en offert.

Solar-carport-x-dimensions

Intresserad av en offert?

Solceller Carport

Att välja en struktur som skyddar ditt fordon samtidigt som den integrerar solenergi är en framåtblickande investering. Med solpaneler blir den inte bara en skyddande plats för din bil utan även en källa till förnybar energi, effektiviserar användningen av utrymme genom att producera ström.

Denna lösning erbjuder ett ekonomiskt och miljövänligt sätt att bidra till hållbar energiproduktion samtidigt som den skyddar ditt fordon från väder och vind.

Carportar med solpaneler är innovativa och utrymmeseffektiva, utformade för att öka energiproduktionen utan att kräva ytterligare markyta. Dessa strukturer är högre än traditionella carportar, vilket optimerar både parkerings- och energiproduktionskapaciteten. Med ett brett utbud av designalternativ, kan dessa anpassas för att harmoniera med din fastighets estetik, vilket gör dem till ett attraktivt alternativ för både bostads- och kommersiella fastigheter.

Installationen är kostnadseffektiv och anpassningsbar, vilket gör det möjligt att skapa en design som passar din fastighets estetik och utrymmesbehov. Det ökar inte bara fastighetens värde utan bidrar också till en minskning av dina energikostnader över tid. Den här typen av konstruktion är idealisk för de som söker en praktisk, miljövänlig lösning för både bilförvaring och energiproduktion.

Utöver att vara en säker plats för fordon, erbjuder den multifunktionella användningen som en yta för utomhusaktiviteter, vilket gör den till en värdefull tillgång för hemmet. Dess öppna design säkerställer god ventilation, vilket är viktigt för att upprätthålla en hälsosam och säker miljö.

Med en sådan installation får du inte bara ett praktiskt skydd för ditt fordon utan också en stegvis lösning mot en mer hållbar livsstil, samtidigt som du drar nytta av solenergins många fördelar. Dessutom bidrar solcarports till ett grönt fotavtryck genom att erbjuda ett förnybart energialternativ och minska beroendet av fossila bränslen.

Denna typ av installation representerar en långsiktig investering i både din och planetens framtid.

Vill du se en av våra installationer?

Låt oss veta vilken stad du bor i och din mejladress så skickar vi adressuppgifter till en referensinstallation nära dig.
Innoventum