Hybridväxelriktare

Autarky Framtidens energisystem

Autonomi med hybridväxelriktare

Lagra sol- och vindenergi med vår partner Studer Next3, som tillverkar kraftelektronik sedan 1987. Du blir din egen leverantör av grön energi från vind och sol, vilket gör dig oberoende av stigande elpriser, energibolag och nätavbrott.

Många energilagringssystem lovar autonomi och nödkraft. Tillverkarna säger dock sällan vad detta uttalande faktiskt betyder. Tills nu.

Next3 Väggmonterad

Next3 i racksystem

Next3 Infra

Kontakta oss idag för en skräddarsydd energilösning

Next3 smart hybridväxelriktare

Allt-ett-design: Next3 är en unik hybridväxelriktare som erbjuder 2 ingångar för solceller, elnätsanslutning, batterihantering och en flexibel AC-flex ingång eller utgång i ett.

Next3 är den första 3-fas växelriktaren och laddaren för on/off grid-applikationer som kombinerar en integrerad växelriktare för solceller. Istället för att ha en växelriktare per fas, var och en på 5 kW, erbjuder Next3 ett 
3-fas system på 15 kW i en enhet. Till skillnad från andra lösningar eller nätbildande omriktare har Next3 en inbyggd solingång via 2 MPPT:er, vilket möjliggör direkt anslutning av upp till 30 kWp solpaneler (900 Vdc, 27 Amp)

För alla dina behov

En skräddarsydd lösning för dina behov. Next3 erbjuder en modulär design som kan anslutas till solpaneler, vindkraftverk och annan energiproduktion. Den extra AC-ingången, som kan programmeras som en belastning eller en generator, möjliggör enkel uppgradering av befintliga solsystem genom att ansluta den installerade solcellsväxelriktaren till AC Flex i Next3.

Ytterligare tillämpningar för den programmerbara AC Flex-ingången inkluderar: vindkraftverk, vattenkraftverk, bränslecell, reservdieselelverk eller naturgasgenerator, landström, icke-kritiska laster, elbilsladdare, extra hus… En särskild funktion hos AC Flex är att varje fas kan anpassas för att ta emot olika källor (Fas 1: enfasig solinverter, Fas 2: enfasig vindkraftverk, Fas 3: elbils laddare).

Skalbar lösning

Modulärt kan även ske parallellt genom att ansluta flera Next3. För närvarande kan 3 x Next3 kopplas parallellt, vilket ger dig upp till 45 kW konstant effekt (90 kW peak) under normal drift med elnätet och även i ö-driftssystem som är helt frånkopplade från elnätet. Varje Next3 ger flexibilitet att ansluta solenergi (upp till 90 kWp), 3 x AC Flex och även blanda batteritekniker (till exempel: en Next3 med litiumbatterier, en Next3 med superkondensatorer, en Next3 med GEL-batterier).
Hybridväxelriktare

Varför Autarky med Next3?

Autarky som hybridväxelriktare är inte bara en idé; det är en vision för en hållbar framtid. Next3 skapar en robust “energibubbla” runt ditt hem, optimerar din produktion av förnybar energi och minimerar ditt beroende av elnätet till den punkt där anslutningen till elnätet blir valfri.

1. Ekonomisk Fördel:

Sänk elkostnaderna genom att använda självproducerad energi och eliminera behovet av att köpa från elnätet. På vintern, när solproduktionen är låg, kan du enkelt programmera laddningen av ditt batteripaket på natten när elpriset är lågt för att undvika höga dagstaxor.

2. Stabilisera Energisystemet:

Next3 balanserar energiflödet och minskar belastningen på elnätet under perioder av hög efterfrågan.

3. Bekvämlighet och Oavbruten

Elförsörjning:Under korta eller långa strömavbrott försörjer Next3:s kraftelektronik alla laster upp till 15 kW (30 kW peak). Övergången från elnätet till off-läge tar endast 20 ms, vilket innebär att du knappt märker av att elnätet är nere. Tack vare Studers 40 års erfarenhet av off grid har Next3 kapacitet att fungera helt fristående när som helst. Om du överväger att gå off grid och säga adjö till ditt elnätsbolag, antingen nu eller om några år, måste du välja rätt utrustning från början.

Vill du se en av våra installationer?

Låt oss veta vilken stad du bor i och din mejladress så skickar vi adressuppgifter till en referensinstallation nära dig.
Innoventum